Spanish Portuguese German Dutch Italian English French Home
Krazart Home
You are here:
  • Krazart Blog, share art articles and add your reference links

Sell your art!

Vacaza

Vacaza Deluxe

Krazart blog articles are randomly featured with each listing (individual art or creative courses) by matching keywords. Every time a listing page is refreshed, different articles will appear. Articles contain embedded links (a nice way to exchange links!) and are always presented with the writers image and a reciprocal link to the writers blog or website. If you would like to post articles in this blog feel free to contact us (read more ...).

CATEGORIES - General - Krazart Website - Ceramics - Drawing - Glass - Jewellery - Metal - Mixed Techniques - Painting - General - Painting - Acrylic - Painting - Drawing - Painting - Oil - Painting – Pastels - Painting - Textiles - Painting - Watercolor - Paper - Photograpy - Graphic arts - Screenprints - Sculpture - Stonework - Textiles - Wood - Other - Dutch - Profiles - Profile Video

Traditioneel symbool van Berlijn

Het internationaal filmfestival van Berlijn wordt ieder jaar weer door tienduizenden mensen bezocht. Het is tevens het drukst bezochte filmfestival ter wereld. Er komen namelijk jaarlijks zo’n 230.000 filmfanaten op af. Tijdens dit festival worden vele awards uitgereikt waaronder de gouden beer en de zilveren beer.

Daarnaast staat deze award staat ook symbool voor Berlijn. Berlijn is namelijk bekend om zijn Berlijnse beren. De oorsprong van het symbool gaat zelfs terug naar het jaar 1280 toen de Berlijnse beer voor het eerst te zien was op een postzegel. Daarnaast valt de beer ook terug te vinden op de Berlijnse vlag.Na het einde van de tweede wereldoorlog werden de berenvlaggen voor het eerst in de Berlijnse grondwet opgenomen.


Dit onder het mom van: ‘Berlijn voert het wapen, het zegel en de vlag met de beer’. Nu dat we wat historie tot ons hebben genomen kan ik verder vertellen over het Berlinale dat ieder jaar plaatsvindt in Berlijn.

Het filmfestival is er niet zomaar eentje, ieder jaar weer worden er zo’n 400 films vertoond die zijn geproduceerd over de hele wereld. Dit maakt het festival ook een multiculturele aangelegenheid. Alle culturen komen voor ongeveer 2 weken samen in een stad, het veelzijdige Berlijn. Wie als hollywood ster uitgenodigd wordt om een hommage te ontvangen mag van geluk spreken. Het is een van de best gewaardeerde filmfestivals en daarmee geeft het je ook aanzien.

De allereerste film die werd vertoont op het Berlinale heet Rebecca, een film van Alfred Hitchcock (natuurlijk ook niet de minste). Nu strijden films er ieder jaar weer voor om als openingsfilm verkozen te worden. Dit jaar was het een anti-glamoureuze film geworden: apart together.

Het ligt er maar net aan hoe de directeur van het festival, Kosslick, gemutst is. Van Scorcese tot aan een Chinese Arthouse film. Het hangt allemaal van de insteek van dat jaar af.

De beeldjes die worden uitgereikt worden gemaakt van goud en leveren daarom niet alleen een eervolle vermelding op, maar ook geld. Je kunt namelijk je gouden sierraden en juwelen laten omsmelten bij bedrijven als postalgold. Kortom we kunnen zeggen dat het festival veel te bieden heeft. Zowel aan cultuur, historie en het kan je als filmmaker ook nog wat opleveren.

If you would like to comment, login.

Current Comments:

No comments have been made yet. You should make one now!

Link to this Blog:

The permanent link to this blog is:
http://www.krazart.com/blog/348/

PostedBlog
No additional blogs have been entered.


Artist  |  Workshop  |  Agent  |  Login  |  Advertise  |  Contact  |  Registration  |  Affiliates
Privacy Policy  |  Disclaimer  |  Information Leaflet
Sitemap | Copyright © 2008. | Custom web design: WebTY's | Supplier